Kuchnia

SŁODKOŚCI LIGHT

Ciasto z kaszy jaglanej od dietetyka

Składniki:

- szklanka kaszy jaglanej 180g
- dwie szklanki soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego, im więcej będzie miał ‚farfocli’ tym więcej błonnika/ lub dowolnego soku z kartonu lub dwie szklanki mleka
- pół kilograma owoców, u nas moreli, ale możesz wybrać jabłka, gruszki lub maliny
- jajko
- opcjonalnie: cukier (wg mnie wystarczająca ilość cukru to 3łyżki)

Ugotuj kaszę w wybranym przez siebie płynie, jajko wraz z pozbawionymi pestek i obranymi owocami zmiksuj i połącz z kaszą. Teraz możesz dodać ulubione przyprawy, miód lub niewielką ilość cukru. Ciasto należy piec około 55minut w 180stopniach Celsjusza. Z podanego przepisu wychodzi około 12porcji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation