DIY - zrób to sam

DIY

Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese - Karmelowy blog kulinarny

Składniki:

350 g mielonej wołowiny
1/4 cebuli, pokrojonej w drobną kostkę
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
3/4 szklanki ketchupu
1 łyżeczka mielonego chilli
2 łyżki wody
1 łyżka brązowego cukru
1/2 łyżki octu z białego wina
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
8 kromek chleba tostowego lub innego ulubionego
4 łyżki miękkiego masła
1 opakowanie Hochland BURGER & TOAST
Przygotowanie:

Rozgrzej większą patelnię na średnim ogniu, dodaj wołowinę i cebulkę i smaż do lekkiego zarumienienia. Odlej tłuszcz z patelni, dodaj czosnek i smaż kolejną minutę.
W małej miseczce wymieszaj keczup, chili, wodę, ocet, brązowy cukier, sos sojowy, musztardę i dopraw solą i pieprzem i wmieszaj powstały sos do wołowiny.
Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut. Przygotuj dużą patelnię grillową lub sprzęt do grilla lub opiekacz.
Rozsmaruj masło na jednej stronie każdej kromki, ułóż 2 masłem dołu na patelnię, następnie na nie po 1/2 plastra sera, na jedną porządną porcję wołowiny i podsmażaj aż ser się rozpuści a kromki zarumienią od spodu. Następnie połóż chleb ze stopionym serem na kawałku chleba z wołowiną i podgrzewaj jeszcze przez minutę.
Jeśli używasz opiekacza na kromce bez masła ułóż 1/2 plasterka sera, porcję mięsa i na wierzch 1/2 plastra sera i na to kromkę masłem do góry i podpiekaj do ładnego zarumienienia.
Powtórz czynności z pozostałymi tostami i podawaj!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation