Kuchnia

słodkości

Składniki:
2 szklanki płatków owsianych lub orkiszowych, żytnich (tylko nie błyskawiczne)
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki sezamu, słonecznika, pestek dyni, siemienia lnianego
3/4 szklanki posiekanych orzechów (dowolne, ja uwielbiam laskowe)
1 szklanka posiekanych suszonych moreli, daktyli, śliwek, rodzynek
2 białka
2 łyżki miodu
1/4 szklanki wody
2 łyżki oleju
Rozpuszczony miód zmieszać z wodą i olejem.
Mieszanką polać suche składniki dobrze wymieszane w misce, dodać 2 ubite na lekką, puszystą piankę białka. Wymieszać na jednorodna masę. Rozprowadzić równą warstwą na blasze ok. 20x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec ok 30 minut w temperaturze 180 st C. Lekko wystudzone kroić w paski
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation