Kuchnia

słodkości

Batony
1 szklanka suszonych moreli
1/2 szklanki orzechów nerkowca
1/2 szklanki wiórek kokosowych
1/3 szklanki płatków owsianych
3 łyżki płynnego miodu
1 łyżka roztopionego oleju kokosowego
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
Szczypta soli
Papier do pieczenia
Blacha 20cmx20cm
Blender (opcjonalnie)
Jak to przygotować?
Są dwa sposoby przygotowania tego batona.
1. W blenderze.
Wszystkie składniki włożyć do blendera i dokładnie zmiksować. Wyjąć i przełożyć na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia.
Wyrównać zwilżoną dłonią. Włożyć do zamrażarki na 1 h. Po tym czasie wyjąć i pokroić.
Można przechowywać batony w lodówce nawet do 2 tygodni.
2. Kroimy nożem drobno wszystkie składniki. Wkładamy do miski, dodajemy płynny miód i olej kokosowy. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation