Kuchnia

kanapki

Pasta z tuńczyka

Składniki
2 - 4 porcje

140 g tuńczyka z puszki, w oleju lub sosie własnym
50 g miękkiego masła lub kremowego serka typu Philadelphia / Twój Smaku, lub twarożku koziego lub mascarpone
3 fileciki anchovies
sól i pieprz do smaku
opcjonalnie: 1/3 ząbka czosnku

Dodatkowo: można podać np. z różowym pieprzem (na zdjęciu) czy rukolą
Dodaj notatkę
Przygotowanie

Wyjąć tuńczyka z zalewy lub oleju i włożyć do pojemnika rozdrabniacza lub mini melaksera, dodać miękkie masło lub serek, dodać fileciki anchovies i czosnek jeśli używamy, zmiksować na gładką masę. Doprawić pieprzem, spróbować i w razie potrzeby doprawić solą.
Przełożyć masę do pojemniczka i wstawić do lodówki na około godzinę. Podawać do pieczywa, np. chleba z suszonymi pomidorami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation