Kuchnia

Śniadania, Pasty, Naleśniki

Składniki:

- 2 banany
- 3 szkl płatków owsianych
- 1 i 2/3 szkl mleka
- 1 starte jabłko
- 1 łyżeczka proszu do pieczenia
- 0,5 łyżeszki sody oczyszczonej
- cynamon (daje dużo)
- imbir
- szczypta soli
- ulubione bakalie (orzechy, rodzynki, żurawina, wiórki kokosowe, słonecznik, pestki dyni, siemie lniane) u mnie tym razem : żurawina, rodzynki, migdały, skórka z cytryny, słonecznik, siemie

(-można dać trochę oleju - dodaje na oko łyżkę i miodu - ja nie daje, a dla czekoladoholików kakao ;))

Płatki zalać mlekiem, w tym czasie rozgnieść banany, zetrzeć jabłko, nastepnie wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Można odstawić na chwilę żeby płatki napuchły - dzięki czemu owsianka będzie bardziej puszysta. Wyłożyć blachę papierem, przełożyć masę i rozsmarować, piec 40 min w 180ºC. Po upieczeniu pokroić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation