Fotografia

fotografia

Przepis - Kawa z masłem orzechowym (pobudza i syci) przepis - Gotujmy.pl



1/2 szklanki świeżo zaparzonej kawy
3/4-1 szklanka mleka (według upodobań)
2-3 łyżeczki masła orzechowego

Opcjonalnie:

syrop z agawy do posłodzenia (można użyć dowolnego "słodzidła")

Sposób przygotowania:
Kawa z masłem orzechowym (pobudza i syci)
Mleko należy przelać do małego garnuszka i połączyć z masłem orzechowym.
REKLAMA

Całość podgrzać do połączenia się składników, a następnie zblendować (opcjonalnie, ale ja nie pomijam), aby uzyskać bardziej jednolitą konsystencję.

Orzechowe mleko wlać do kubka z zaparzoną kawą i wymieszać.

Napój można dosłodzić według własnych preferencji smakowych.

Ja dodatkowo wierzch kawy posypuję cynamonem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation