Kuchnia

RYBKI

BURGER Z TUÑCZYKA Z AVOKADO i MAJONEZOWYM SOSEM

Porcja dla 2 osób

Składniki:
Burger:
1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
1/2 szklanki płatków owsianych
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki sosu chilli
sól, pieprz
do obtaczania: nasiona sezamu
do smażenia: olej
Do podania:
bułki,
avocado
pokrojona cienko czerwona cebula
4 łyżki majonezu zmieszanego z sosem chilli ( zgodnie z indywidualną preferencą ostrości)
ogórek

Cebulę dymkę posiekać wraz ze sczypiorkiem.
W robocie kuchennym rozdronić płatki owsiane, żeby przypominały grubą mąkę - przełożyć do miski. Dodać odsączonego tuńczyka i dymkę, sok z cytryny, chilli, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać ręką i odstawić do lodówki na 30 minut.
Z masy uformować dwa kotlety, obtoczyć w nasionach sezamu i usmażyć z obu stron.
Podawać w bułkach z dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation