Święta i uroczystości

wielkanoc

Schab nadziewany morelami
Czas przygotowania: 2 godzin
Składniki
2 kg schabu środkowego bez kości,
25 dag suszonych moreli,
puszka ananasa w syropie,
2 łyżki oliwy,
sól,
łyżeczka pieprzu.

Etapy przygotowania

Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą , odstawić do lodówki na 2 godz. Morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, odstawić na 2 godz. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem. W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ją pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. Mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godz w temp. 190st, polewając wytwarzającym się sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation