Kuchnia

Przystawki

Faszerowane awokado przepis na Faszerowane awokado
Składniki:

4 awokado
4 plastry wędzonego łososia
8 jajek
sól
czarny pieprz
płatki chilli
świeży koperek
Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Przekrój awokado na pół, usuń pestkę. Jeśli dziura pozostała po wyjęciu pestki wydaje ci się mała, powiększ ją do rozmiarów, w którym zmieści się wbite jajko.

Ułóż połówki awokado na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do każdej polówki włóż kawałek wędzonego łososia. Wbij po jednym jajku. dodaj sól, pieprz do smaku.

Ostrożnie umieść blachę w piekarniku i piecz ok. 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp odrobiną chilli i posiekanym koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation