Kuchnia

wega

Składniki farsz : 500g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki masła, 100g startego żółtego sera, sól, pieprz.

Składniki ciasto : 3,5 szklanki mąki, 4 żółtka, 200g miękkiego masła, 120 ml gęstej śmietany, 50g drożdży świeżych, sól, 1 łyżka cukru, 1 jajko do posmarowania.

Przygotowanie farsz : Pieczarki oczyść, obierz ze skórki. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj na kostkę. Na patelni roztop masło wrzuć pieczarki i cebulę. Podaż wszystko. Dopraw solą i pieprzem. Ostudź nadzienie i wrzuć ser żółty. Wymieszaj składniki.

Przygotowanie ciasto : Na stolnicę wysyp mąkę, cukier i sól. Wbij żółtka i wymieszaj. Śmietanę wymieszaj z pokruszonymi drożdżami. Wlej do mąki i zagnieć ciasto. Partiami dodajemy masło cały czas wyrabiając ciasto. Rozwałkuj ciasto, podziel na trójkąty. Na środku każdego połóż łyżeczkę nadzienia. Paszteciki posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20-25minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation