Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Makaron ze szpinakiem i kozim serem - składniki:

250 g drobnego makaronu (np. muszelki lub kolanka)
150 g twardego sera koziego
300 g szpinaku
3 cebule dymki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy 2 łyżki masła
sól
pieprz
cząstki cytryny do podania

Makaron ze szpinakiem i kozim serem - sposób przygotowania: Ugotuj makaron al dente w dużej ilości posolonego wrzątku, odcedź. W rondlu rozgrzej oliwę z masłem, dodaj posiekane dymki i czosnek. Smaż około 2 minut, aż czosnek się przyrumieni. Dodaj opłukany, osuszony i pokrojony szpinak i przesmażaj około 5 minut. Do sosu dodaj makaron i starty kozi ser, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Podawaj z cząstkami cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation