Ogród

PYSZNIE

Kwiaty cukinii nadziewane kozim serem i miętą

SKŁADNIKI:
1 jajko
85 świeżego koziego sera (miękkiego)
sól i pieprz
2 czubate łyżeczki posiekanej świeżej mięty
12 kwiatów cukinii (ja użyłam kwiatów męskich - na szypułkach)
oliwa z oliwek extra vergine
(1 łyżka)


PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzać piekarnik do temp. 175 stopni.
Rozbełtać jajko, pokruszyć w ser i dokładnie połączyć oba składniki widelcem. Posolić i popieprzyć do smaku, dodać miętę i wymieszać.
Nadziać kwiaty odrobiną masy serowej (pręcików nie trzeba usuwać). Skręcić każdy tak, żeby ze środka nie wypłynęła masa.
Posmarować formę oliwą, rozłożyć kwiaty, delikatnie obtaczając je w oliwie. Piec 12-15 minut, aż kwiaty przyrumienią się i zaczną intensywnie pachnieć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation