Kuchnia

Ciastka

Ciastka Oreo zmiksować z masłem w melakserze / rozdrabniaczu. Powstałą masę rozprowadzić i uklepać na spodzie i bokach formy (śr. 24 cm).
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i masłem orzechowym (zostawić 2 łyżki masła orzechowego do polewy). Dodać ubitą na sztywno śmietankę kremówkę i wymieszać. Powstałą masę wyłożyć na spód, wstawić do lodówki.
Przygotować SOLONY KARMEL (wersję z masłem orzechowym) i przestudzić (naczynie z karmelem wstawić do garnka z zimną wodą).
Przestudzony karmel polać po wierzchu deseru. Udekorować wiórkami czekolady. Schłodzić i przechowywać w lodówce.
WSKAZÓWKI
* Aby masa była nieco bardziej gęsta można też użyć 500 g twarogu sernikowego i 250 g mascarpone (wcześniej ubić je trochę mikserem).

* Jeśli zostanie nam niewykorzystany twaróg sernikowy "z wiaderka" możemy wykorzystać go np. do pysznego nadzienia do NALEŚNIKÓW ;-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation