Kuchnia

ciasta

Składniki (na około 45 paluszków):

225g miękkiego masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub cukier waniliowy)
1 łyżeczka ekstraktu z migdałów (lub trochę olejku o zapachu migdałowym)
2 2/3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli (oryginalnie była 1 łyżeczka ale jak dla mnie to za dużo)

około 3/4 szklanki migdałów – na paznokcie

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na około pół godziny. Wyjąć i formować palce – powinny być troszkę cieńsze od naszych bo w trakcie pieczenia troszkę rosną. Na końcu wciskać w każdy palec migdał w miejsce paznokcia no i można ponacinać troszkę każdy palec tak aby wyglądały bardziej realistycznie:).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation