Kuchnia

przekaski

placuszki z kiszonej kapusty z boczkiem i pieczarkami - Blogi | Mojegotowanie.pl

Składniki na ok 12 sztuk:

400 g kapusty kiszonej
200 g pieczarek
200 g wędzonego boczku
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 jajka
3/4 szklanki mąki
szczypiorek
1 szklanka mleka
sól, pieprz
olej

Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Po kilku minutach dodać posiekaną cebulę i zrumienić. Pieczarki pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię. Doprawić wszystko czosnkiem, solą i pieprzem. Na końcu dodać kapustę. Smażyć kilka minut a następnie wystudzić. Mąkę, mleko i jajka wymieszać rózgą na gładką masę. Jeśli będzie zbyt geste dolać mleka. Dodać farsz kapuściany i wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść po łyżce ciasta i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.

http://kobieceinspiracje.pl/out,48916.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation