Biżuteria

Biżuteria

Ciasto Pijak - składniki:

- 150 g maku

- 150 g wiórek kokosowych

- 150 g cukru

- 6 jajek (odziel białka od żółtek)

- duża paczka biszkoptów (albo 2 mniejsze)

- 250 g masła

- pół litra mleka

- 2 opakowania budyniu z cukrem

- wódka

-polewa czekoladowa.

Ciasto Pijak - wykonanie:

Białka ubij z cukrem, powoli dodając mak i wiórki kokosowe. Następnie bardzo delikatnie wymieszaj. Wlej masę do blaszy wyłożonej pergaminem, posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz niecałe 20 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Osobno ugotuj budyń z żółtkami, przestudź i rozetrzyj z masłem. Na upieczone ciasto wyłóż krem budyniowy, na to poukładaj biszkopty (jeden przy drugim) lekko nasądzone w wódce. Polej polewą czekoladową. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation