Kuchnia

przepisy

Domowa nutella

Składniki:

2 szklanki orzechów laskowych
½ szklanki migdałów
¼ szklanki surowego kakao
½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 daktyle
2 łyżeczki oleju kokosowego
Łyżka syropu klonowego

Przygotowanie:
Orzechy i migdały praż w piecu przez 10 min. w temperaturze ok. 160 stopni. Następnie wrzuć je do blendera lub malaksera i zacznij je rozdrabniać. Może zająć to nawet 10 min., jeśli twój mikser jest nieco słabszy. W międzyczasie mieszaj powstałą mieszankę, aż uzyska konsystencję masła orzechowego. Do masy dodaj kakao, ekstrakt waniliowy, posiekane daktyle i syrop klonowy. Zmiksuj na gładką i jednolitą masę. Rozlej krem do słoiczków i zjedz w ciągu 2 tyg.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation