Kuchnia

Kulinarnie

Składniki: (na 1 omlet, wielkości małej patelni)

50g płatków owsianych górskich,
1 łyżka siemienia lnianego,
2 łyżki zarodków pszennych,
1 łyżka stevii (lub innej substancji słodzącej),
1 łyżeczka cynamonu,
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
garść rodzynek,
1 jajko,
2 łyżki jogurtu naturalnego.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni bez użycia tłuszczu po kilka minut z każdej strony, na średnim ogniu. Jedyną trudnością może być przewracanie placuszka na drugą stronę – najlepiej zrobić to z użyciem płaskiego talerza lub dla zwinnych – za pomocą dwóch łopatek.

Podajemy zaraz po zdjęciu z patelni.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation