Kuchnia

jedzenie ; d

Domowa nutella z 3 składników awokado, banana, kakao! - ZdrowieFit
Składniki:

– awokado
– dojrzały banan
– 2 łyżeczki kakao
– ksylitol, syrop klonowy lub miód (opcja)

Obieramy ze skórek banana oraz awokado. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Pamiętajmy im bardziej dojrzałe będą owoce tym więcej słodyczy z nich uzyskamy. Dodajemy 2 łyżeczki kakao. I opcjonalnie można dodać miód, ksylitol lub syrop klonowy do smaku. Choć i tak bez dodatkowego dosładzania domowa nutella wychodzi dość słodka. Wszystko razem blendujemy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy bez grudek. Po około 3 minutach całość przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki. Ponoć najlepiej smakuje po 12 godzinach pobytu w lodówce, smaki wtedy dobrze się ze sobą łączą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation