Kuchnia

moje

Sałatka z makaronem ryżowym

Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 średni zielony ogórek
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 opakowania makaronu ryżowego
- ok. 150g szynki
- ok. 100g żółtego sera
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1-2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka curry
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i studzimy.
2. Ogórka, paprykę, żółty ser i szynkę kroimy w drobną kostkę.
3. Do miski wrzucamy pokrojone składniki, odsączoną kukurydzę, makaron, dodajemy majonez jogurt, curry, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation