Kuchnia

ciasta

Najlepsze i najprostsze ciasto kokosowe z czekoladą
35 dag wiórków kokosowych
250 gram cukru
120 gram masła
3 jajka
20 dag gorzkiej czekolady (2 tabliczki)

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Masło rozpuść i wystudź. Jajka roztrzep w miseczce. Czekoladę posiekaj na niezbyt małe kawałki.
Do miski wsyp wiórki, cukier, czekoladę, dodaj jajka i masło. Dokładnie i szybko wymieszaj.
Masę przełóż do formy, wyrównaj wierzch i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20-25 minut, aż się ładnie zrumieni.
Wyjmij z piekarnika, odstaw na kilka minut, następnie pokrój na kawałki i wystudź na kratce.



Do pieczenia używam tej formy, a ciasto studzę na tej kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation