Kuchnia

sałatki

moje pasje: Brokuły z serem feta i prażonymi migdałami w sosie miodowo - musztardowym

Składniki:

1 brokuł (ok 450-500g)
ser feta
ok. garść płatków migdałów
4-5 łyżek oliwy z oliwek
kilka kropli octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki miodu
sól, pieprz
3-4 ząbki czosnku
odrobina gorącej wody.

Brokuły umyć, podzielić na różyczki i ugotować na parze. Wyłożyć na półmisek. Ser feta pokroić w kosteczkę i wysypać na brokuły. Przygotować sos z oliwy, octu, miodu, musztardy, przeciśniętego czosnku soli i pieprzu. Dokładnie roztrzepać dodając odrobinę gorącej wody. Sosem polać brokuły i ser. Wierzch posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation