Kuchnia

Słodko, słodko

Przepis na pączki z serka homogenizowanego

Składniki:
400 g waniliowego serka homogenizowanego
4 jajka
300 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Dodatkowo przygotuj olej do smażenia i cukier puder lub cukier drobny do wypieków do posypania.

Wykonanie:

Mąkę przesiej, dodaj sól i proszek do pieczenia, wymieszaj. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z serkiem homogenizowanym, połącz z suchymi składnikami.
W dużym garnku rozgrzej olej (do temperatury 170 - 180 stopni), porcje ciasta wykładaj nabierając je na łyżkę i smaż na złoty kolor. Pączki same obracają się podczas smażenia. Po usmażeniu osącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
gotujmy.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation