Kuchnia

Kuchnia

Pulpety rybne

Składniki:

Dorsz - filety 400 g
2 średniej wielkości marchwie
jena pietruszka
ćwierć selera
czerstwa bułka
1/2 szklanki mleka
2 łyżki bułki tartej
białko jaja

przyprawy:
sól
ziele angielskie
liść laurowy









Przygotowanie:

Rozmrożone filety pokrój w kawałki. Warzywa opłucz, zalej wrzątkiem, posól i ugotuj wywar. Bułkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z rybą dwa razy w maszynce do mięsa. Dopraw do smaku, dodaj białko, bułkę tartą. Całość wymieszaj. Formuj małe pulpeciki. Wkładaj je do wywaru i gotuj pod przykryciem na małym ogniu. Wyjmij je z wywaru, ułóż na salaterce i zalej sosem np. pomidorowym. Podawaj z ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation