Kuchnia

Kuchnia

Brownie truskawka w czekoladzie - I Love Bake

BROWNIE TRUSKAWKA W CZEKOLADZIE

SKŁADNIKI NA CIASTO:

1/2 szklaki mąki tortowej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1/3 szklanki kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
115 g masła, roztopionego
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
DODATKOWO:

ok. 200 g truskawek, świeżych
100 g gorzkiej czekolady
90 ml śmietanki kremówki 30%
* 1 szklanka o pojemności 250 ml.

Mąkę przesiewamy razem z kakao oraz proszkiem. Następnie dodajemy cukry oraz sól. Jajka mieszamy z wanilią i dodajemy do suchych składników razem z roztopionym i jeszcze ciepłym masłem. Mieszamy tylko do połączenia. Formę o wym. 20 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy w temp. 180 C przez około 20-25 min. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia.
Następnie wykładamy na wierzch brownie pokrojone na pół truskawki. Kremówkę mocno podgrzewamy, następnie dodajemy kawałki czekolady i mieszamy do całkowitego połączenia. Zostawiamy do wystudzenia i wylewamy na truskawki. Wkładamy na 30-40 min. do lodówki, aby stężało i kroimy na kawałki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation