Kuchnia

kuchnia

Bułeczki musli

100 g migdałów grubo posiekanych (słupki)
50 g płatków migdałowych
3 łyżki mielonych orzechów włoskich
100 g sezamu
100 g nasion słonecznika
100 g nasion dyni
100 g siemienia lnianego
garść żurawiny suszonej
3 male jajka
50 ml oleju
2 łyżki soku pomarańczowego Tymbark
1 łyżeczka soli morskiej



Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. W misce wymieszać migdały, żurawinę, nasiona, mielone orzechy. Osobno w misce wymieszać jajka, olej, sok i sól, a następnie dodać do miski z musli, dokładnie wymieszać. Odstawić na 20 minut.
Formę do muffin najlepiej silikonowa wysmarować masłem. Do każdego otworu nałożyć porcje ciasta, pełno aż po brzegi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40-45 minut. Wyjąć i ostudzić przed przecięciem bułeczek.

Przełożyć ulubionymi dodatkami. Ja dałam plasterki pomidora, sałaty, liście bazylii oraz parmezan. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation