Kuchnia

kuchnia

Ciasto francuskie z sosem Bolognese

Składniki:

8 płatów mrożonego ciasta francuskiego
Ząbek czosnku
Pęczek zielonej cebulki
150 g pomidorów koktajlowych
1 łyżka oleju
500 g mieszanego mięsa mielonego
Sól, pieprz, suszone oregano
Łyżka koncentratu pomidorowego
200 g przetartych pomidorów
80 g tartego sera
Żółtko
2 łyżki mleka

Przygotowanie:

Mięso usmażyć na oleju, dodać posiekany drobno czosnek i pokrojoną drobno cebulkę. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Dodać koncentrat, przetarte pomidory i poprzekrawane na pół pomidory koktajlowe, przesmażyć, lekko przestudzić. Ciasto pokroić na kwadraty. Na środek kwadratów nakładać sos, posypać serem. Rogi lekko zagiąć i posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec 20-25 minut w 200 stopniach. Przed podaniem posypać oregano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation