Kuchnia

przekąski

Składniki sałatki:

Kasza kuskus – 1 szklanka
Ogórek zielony – 1 szt.
Ser feta – 100g
Orzechy włoskie
Pietruszka – do ozdoby


Składniki dresingu:

Olej rzepakowy
Cytryna
Sól i pieprz
Cukier
Wykonanie:

1. Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzącą wodą ponad poziom kaszy, całość odstawiamy na moment, aż kasza wchłonie całą wodę (możemy kaszę odrobinę posolić).

2. Ogórek myjemy i kroimy w cienkie plasterki, a ser feta w drobną kostkę.

3. Orzechy włoskie po sparzeniu i obraniu ze skorupki posiekaj na drobniejsze cząstki.

4. W osobnym naczyniu przygotuj dresing: 3 łyżki oleju rzepakowego, do tego kilka kropli soku z cytryny, sól, pieprz oraz szczypta cukru.

4. Wszystkie składniki wraz z ostudzoną kaszą wrzuć do jednej miski i dokładnie wymieszaj, polej dresingiem i ponownie wymieszaj.

5. Na górę możesz położyć kilka orzechów włoskich i listków pietruszki do ozdoby .

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation