Kuchnia

kuchnia

Włoska zupa pomidorowa-wspaniała
SKŁADNIKI:

2 kg dojrzałych pomidorów lub dwie puszki
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka śmietany do zup
2 szklanki bulionu warzywnego
1 pęczek bazylia
1 łyżeczka cukru

Włoska zupa pomidorowa - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, wyciąć gniazda, oczyścić z pestek, pokroić. Czosnek cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na oliwie, dodać pomidory i dusić do miękkości dodając po trochu bulion. Bazylię pokroić drobno (zostawić kilka listków do dekoracji). Zupę zmiksować z bazylią i przyprawami. Podawać z kleksem śmietany (niekoniecznie) udekorowaną listkiem bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation