Podróże i miejsca

Gotujemy

Słoneczne: Cygańska pieczeń – zrób kulinarne wrażenie na swoich gościach – palce lizać

Składniki:
6 kawałków wieprzowiny
4 duże ogórki kiszone
4 cebule
10 kawałków boczku
700 ml bulionu wieprzowego
500 ml czerwonego wina
1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw
1 łyżka koncentratu pomidorowego
olej
musztarda
2 liście laurowe

Sposób przygotowania:
Rozbij kawałek mięsa oprósz solą i pieprzem.

Pokroić cebulę w piórka i ogórki na plasterki

Posmaruj plastry mięsa musztardą, połóż na nie 2 plasterki boczku i kilka krążków ogórka i cebuli.

Powtarzaj tą czynność aż skończą Ci się plasterki mięsa.

Teraz zwiąż mięso sznurkiem.

Wlej olej na patelnię, rozgrzej i podsmaż drobno posiekana cebulkę.

Dodaj warzywa z mieszanki i duś na małym ogniu aż będą miękkie.

Dodaj bulion wieprzowy oraz koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

Następnie dodaj czerwone wino i gotuj przez kolejne 5 minut.

Umieść mięso w naczyniu do pieczenia, zalej je przygotowanym sosem z warzywami i włóż do nagrzanego piekarnika.

Piec w temperaturze 180 ° C przez około 2 do 2,5 godziny, aż mięso będzie miękkie.

Pieczeń jest doskonała z tłuczonymi ziemniakami. Życzymy smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation