Kuchnia

Kuchenny miszmasz

Składniki:
2 lub 3 piersi z kurczaka (ugotowane lub usmażone)
1 duże awokado (lub 2 małe)
3 pomidory
100 g sera pleśniowego
sałata rzymska lub lodowa
mała puszka kukurydzy
kiełki słonecznika
4 jajka ugotowane na twardo
kilka zrumienionych plastrów bekonu (dałam suchą kiełbasę)
szczypiorek do dekoracji
Sos
sok z połowy cytryny
2 łyżeczki brązowego cukru
łyżka octu balsamicznego
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz
majonez lub śmietana (dla chętnych)
Wykonanie

Sałatę porwać na strzępy. Pokroić jajka, pomidory, kiełbasę, ostudzonego kurczaka i awokado. Ułożyć na talerzu. Szczypior posiekać. Ser pokruszyć. Posypać sałatkę kiełkami i kukurydzą a na końcu szczypiorkiem. Wymieszać wszystkie składniki sosu na emulsję. Polać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation