Kuchnia

kuchnia

Pieróg rusko-francuski
Składniki:
· 500 g ugotowanych ziemniaków
· 250 g chudego twarogu
· 2 duże cebule
· odrobina oleju do smażenia
· sól
· pieprz
· ciasto francuskie
· 1 jajko
Na sos:
· 500 g pieczarek
· cebula
· 100 g śmietany 18%
· ok. 200 ml mleka
· sól
· pieprz
· odrobina oleju
1. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, to samo robimy z twarogiem.
2. Cebulkę siekamy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy do masy ziemniaczano-serowej, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dobrze mieszamy.
Przestudzoną masę wykładamy na płat ciasta francuskiego- rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni. Ciasto z farszem zwijamy wzdłuż dłuższego boku
3. Przekładamy do foremki i formujemy kształt ślimaka. Ciasto nacinamy, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy 30-35 minut, temp. 200 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation