Kuchnia

ROLADY I RÓŻNE ZAWIJASY

Nadziewane roladki drobiowe

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
szynka 4 plastry
ser żółty 10 dag
bułka tarta 8 łyżek
mąka 5 łyżki
jajka 2 szt
sól
pieprz
natka pietruszki 1 pęczek
olej
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filety rozciąć tak, aby powstały płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku położyć plaster szynki i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Jajka rozkłócić widelcem i posolić. Roladki zanurzać w jajku i obtaczać w mące wymieszanej z tartą bułką. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażyć gałązki natki. Roladki ułożyć na półmisku i obłożyć podsmażoną natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation