Kuchnia

ROLADY I RÓŻNE ZAWIJASY

Roladki z mięsa mielonego

Składniki:

500 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
jajko
2 ząbki czosnku
bułka tarta
pół cebuli
2 ogórki konserwowe
100 g sera żółtego
sól, pieprz, pieprz cayenne, papryka wędzona
Przygotowanie
Mięso mielone mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, jajkiem, przyprawami i ok 3 łyżkami bułki tartej. Mieszamy do połączenia się składników (jeśli masa będzie zbyt luźna dodajemy jeszcze bułki tartej). Ser żółty, ogórki i cebulę kroimy w paski. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości mandarynki, rozpłaszczamy, na środek nakładamy po kawałku ogórka, sera i cebuli. Mięso zlepiamy i formujemy w walec. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation