Kuchnia

Przepisy

" Soczysta ryba pod kruszonką panade " -


Składniki:
( na 4 porcje )
- filety rybne ( np. miruna ) - 500 g
Panade:
- okruchy chleba - 50 g
- masło - 125 g
- musztarda - 2 łyżki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 1 pęczek
- sól - 1 szczypta
- pieprz - 1 szczypta
Przygotowanie Panade:
Chleb drobniutko kruszymy.
Szczypiorek siekamy.
Mieszamy to z masłem , musztardą , sokiem i przyprawami.
Z masy formujemy wałek.
Dzielimy na 4 równe części.
Formujemy prostokąty o wielkości kawałków ryb.
Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika na ok. godzinę
( ważne! )
Dalej:
Ryby oczyścić.
Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.
Ułożyć w formie do zapiekania.
Na rybach ułożyć kawałki zamrożonej kruszonki.
Wstawić do nagrzanego do ok. 180C piekarnika na ok. 15 - 20 minut.
( Ryba ma się upiec a kruszonka zezłocić ).
Zajadamy gorące z ulubionymi dodatkami!
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation