Kuchnia

mięsa

1 kg karkówki
3-4 cebule
1/2 szklanki keczupu
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
4 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki papryki słodkiej
1/4 szklanka wody
1 łyżeczka czosnku granulowanego
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu

1. Karkówkę kroimy w grube plastry. Każdy z nich przekrawamy na pół i delikatnie rozbijamy. Cebulę kroimy w krążki. Keczup, koncentrat, musztardę, wodę i przyprawy mieszamy ze sobą.
2. Karkówkę i cebulę umieszczamy w dużej misce. Wlewamy sos i mieszamy tak by pokrył mięso i cebulę.
3. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1,5 h, z czego pierwsze 45 minut pod przykryciem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation