Kuchnia

Obiad mięso

Kociołek rozmaitości

Składniki:
kapusta
ziemniaki
boczek
schab lub karkówka
dowolna kiełbasa
cebula
marchewka
pieczarki
sól, pieprz lub vegeta
dowolne zioła i ulubione przyprawy do mięs
łyżka oleju


Kociołek smarujemy odrobiną oleju i wykładamy liśćmi kapusty (ja używam pekińskiej). Następnie układamy pokrojony w plastry boczek. Kolejne warstwy kociołka to: pokrojone w plastry ziemniaki, karkówka lub schab pokrojone w kostkę, cebula, pieczarki, starta marchewka i znowu ziemniaki, pokrojona w kostkę kiełbasa..... Wszystkie warstwy mięsa posypujemy przyprawami. Ja posypuję również ziemniaki. Czasami ostatnią warstwą w moim kociołku jest pokrojony w plastry pomidor, który nadaje potrawie delikatny pomidorowy smaczek. Zamykamy szczelni kociołek i gotujemy na niezbyt dużym ogniu ok 1,5 - 2 godz., aż przestanie wydobywać się z niego para. Miłego "kociołkowania" :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation