Kuchnia

dieta

Moda na to śniadanie nie mija. Szakszuka na dobry początek dnia. PRZEPIS — Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Składniki: trzy jajka, cebula, puszka pomidorów w zalewie (w sezonie oczywiście lepiej użyć świeżych), oliwa, kawałek świeżej papryki, papryka słodka i ostra w proszku, kumin mielony (obowiązkowo), czarny pieprz.

Zrób tak: na oliwie zeszklij cebulę pokrojoną w pióra, dodaj kopiastą łyżeczkę papryki w proszku, szczyptę ostrej i pół łyżeczki kuminu, zasmaż, dodaj pomidory i gotuj około 3 minut, po czym zrób w sosie zagłębienia, do których wbij jaja. Trzymaj na ogniu, aż białka się zetną. Żółtka powinny zostać półpłynne, aby podczas jedzenia ładnie złączyły się z resztą. Na koniec dopraw świeżo mielonym pieprzem. Szakszukę podaliśmy z odrobiną harrisy, natką, świeżą chilli i chlebem z ziaren. Niebo w gębie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation