Hobby

PYCHA

Kurczak na kapuście kiszonej z grzybami

Składniki:
1200 g kiszonej kapusty z marchewką ( można dać mniej )
600 g pieczarek ( lub mieszanych grzybów)
2 łyżeczki masła
4 kopiaste łyżki prażonej cebuli ( lub smażonej)
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
3 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
6 ćwiartek z kurczaka (opcjonalnie)
przyprawa do kurczaka
150 ml wody

Wykonanie:
1.Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle.
2.Kapustę posiekać i wymieszać z usmażonymi grzybami, z prażoną cebulą, pieprzem, kminkiem, liściem laurowym oraz z zielem angielskim ( lub użyć gotowej przyprawy do kapusty )
3.Kapustę z przyprawami wyłożyć na blaszkę z wyposażenia piekarnika.
4.Do blaszki z kapustą wlać wodę, na kapuście ułożyć ćwiartki kurczaka posypane przyprawą do kurczaka.
5.Całość bez przykrycia wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 °C, na około 60 minut ( grzanie górne i dolne)

Grzyby można pominąć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation