Kuchnia

desery

BUDYŃ JAGLANY Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI!



SKŁADNIKI:

- 1/5 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (dobrej jakości)
- 1/2 szklanki wody lub mleka krowiego lub roślinnego np. migdałowego
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka soku z pomarańczy
- miód lub syrop z agawy

W/w zmiksuj na gładki budyń i zagotuj w rondelku, co chwilę mieszając.

Na suchej patelni, ułóż przekrojone na pół dojrzałe banany, poczekaj aż zaczną się karmelizować.
Dodaj odrobinę miodu lub syropu z agawy.
Budyń przełóż do miseczki, ułóż banany z patelni, posyp ewentualnie pyłkiem kwiatowym ;-)))
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation