Kuchnia

Kuchnia

Mega pyszne KULKI makaronowo-serowe ♥♥♥ Skladniki: 500 g makaronu rurki, 350 g sera typu cheddar, 11/4 filizanki mleka, 1/2 filizanki maki, 1/4 filizanki masla, 2 jajka, 3 filizanki bulki tartej, sol i pieprz do smaku, olej roslinny do smazenia, Przygotowanie: Makaron ugotuj i odcedz. Ser zetrzyj. W duzym garnku na srednim ogniu roztop maslo. Do masla dodaj make i jedna filizanke mleka. Wymieszaj i dodaj starty ser. Mieszanka serowa powinna byc gladka. Do sosu dodaj makaron,dokladnie wymieszaj. Dodaj sol i pieprz. Makaron wraz z sosem wloz do lodowki na ok.1 h. Z makaronu uformuj kulki. Ubij jajka i dodaj do nich 1/4 filizanki mleka. W jajkach zamocz kulki. Makaron obtoczyc w bulce tartej. Wloz do frytkownicy i smaz w temperaturze 320 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation