Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Domowe flaczki

1 kg marchewki
2 pietruszki
3 średnie cukinie
1 por
pół średniego selera
1 kg ziemniaków
pół średniej główki kapusty
garść fasoli szparagowej
3 średnie cebule
2 kostki mięsne
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz cały
Vegeta

Warzywa umyć, obrać i do oddzielnych misek pokroić następująco: marchew, por i cebulę w talarki, pietruszkę, seler i ziemniaki w pasku, cukinie w większą kostkę, kapustę poszatkować, a fasolę szparagową przekroić na pół. W 4l osolonej wody z dodatkiem kilku ziaren ziela angielskiego, pieprzu i liścia laurowego, ugotować osobno wszystkie warzywa, zaczynając od ziemniaków, a kończąc na kapuście. Cebulę zrumienić na patelni. Gdy kapusta będzie ugotowana, do garnka przenieść wszystko gotowane warzywa i zrumienioną cebulę, doprawić do smaku Vegetą i chwilę zagotować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation