Kuchnia

Moja kuchnia

Filet zapiekany z białą kapustą

Składniki :
2 pojedyncze filety z kurczaka,
sól,
pieprz,
słodka papryka,
ser w plastrach Mońki Aldamer,
1/2 główki białej kapusty,
1 duża cebula,
olej,
200g boczku,
150ml śmietany 30%,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
2 łyżki majonezu.

Przygotowanie :

Cebulę drobno pokrój i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju. Kapustę poszatkuj. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i przełóż kapustę oraz cebulę. Mięso dokładnie oczyść. Przekrój na pół. Posyp solą, pieprzem i papryką. Połóż obok siebie na kapuście. Posmaruj mięso majonezem. Ułóż plasterki sera oraz posyp drobno pokrojonym boczkiem. Śmietanę wymieszaj z koncentratem. Wlej do naczynia żaroodpornego. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz przez 30-35 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation