Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pierożki z bananami i nutellą

Ciasto:

50 dag mąki tortowej
2 żółtka
5 dag drożdży
niepełna szklanka ciepłego mleka
2 łyżki cukru pudru
¼ kostki masła
szczypta soli
olej

Farsz:

2 banany
krem czekoladowy (nutella)

Sposób wykonania:

Pokruszone drożdże zalać mlekiem, dodać łyżkę mąki, sól oraz cukier.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Wówczas rozczyn przelać do mąki, dodać jeszcze żółtka i całość dokładnie zagnieść wlewając stopniowo roztopione masło.
Powstałe ciasto rozwałkować i wyciąć z niego krążki.
Na każdym ułożyć po łyżeczce nutelli oraz plasterek banana i zlepić tak jak pierogi.
Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation