Kuchnia

SZAŁ KUCHARZA

Roladki z cukinii
Składniki:

1 młoda cukinia
2 pudełka serka kremowego
1/2 słoiczka pomidorów suszonych w oliwie lub oleju
kilka kaparów w oliwie
1-2 ząbki czosnku
garść ulubionych ziół (u mnie oregano)

Wykonanie:

Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry (najlepiej strugiem do sera). Plastry posolić, pozostawić na chwilę, by cukinia zmiękłą i puściła wodę. Opiec w piekarniku przez 5-8 minut w 200 °C lub na grillu.

Czosnek zmiażdżyć, oregano posiekać, pomidory pokroić w kostkę, także samo kapary. Ww. składniki dodać do serka i wymieszać. Położyć na plastrach cukinii i zwinąć w roladki. Ustawić roladki w żaroodpornym naczyniu i zapiec (10-15 minut).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation