Kuchnia

PYSZNOŚCI

Jajka faszerowane pieczarkami i prażonym słonecznikiem
Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo
200 g pieczarek umytych i obranych
100 g słoneczniku uprażonego na suchej patelni
mały pęczek szczypiorku
garść rzeżuchy
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
pieprz, sól
Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na lekko naoliwionej patelni, tak by zmiękły i lekko odparowały. Wystudzić.
Szczypiorek drobno posiekać.
Jaja obrać, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. Białka odłożyć, a żółtka włożyć do miseczki.
W miseczce rozgnieść żółtka widelcem, dodać odsączone pieczarki, słonecznik, majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko dokładnie. Dodać połowę szczypiorku, wymieszać.
Przygotowanym farszem nadziać białka, ułożyć na talerzu, udekorować rzeżuchą i pozostałym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation