Kuchnia

Przepisy

Sałatka z jajek, szynki i marynowanych pieczarek Kobieceinspiracje.pl


Składniki na sałatka z jajek, szynki i marynowanych pieczarek
6 jajek
10 dag szynki konserwowej
10 dag sera żółtego
1 szklanka marynowanych pieczarek
2 łyżki majonezu
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie dania sałatka z jajek, szynki i marynowanych pieczarek

Jajka ugotuj na twardo (6 minut od zagotowania wody). Ostudź, a następnie obierz i pokrój na niezbyt drobną kostkę.
Szynkę pokrój w większą kostkę. Ser żółty pokrój w kostkę.
Do miski przełóż pokrojone jajka. Dodaj szynkę, ser i marynowane pieczarki. Dopraw solą i pieprzem.
Delikatnie wymieszaj z majonezem.
Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem oraz ze świeżym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation