Kuchnia

deser

Caffe la Paris



2 filiżanki mocnej gorącej kawy (np. mokka) MK Cafe Premium
4 łyżki winiaku
2 plasterki pomarańczy
3 goździki
1 mały kawałek laski cynamonu
2 szczypty cynamonu
4 kostki cukru
2 łyżki bitej śmietany

Naszpikować plasterki pomarańczy goździkami. Podgrzać je razem z laską cynamonu, kostkami cukru i winiakiem, aż cukier prawie się rozpuści i zostawić na chwilę do zmacerowania. Wyjąć plasterki pomarańczy i podpalić winiak. Dodać kawę i przelać do filiżanek. Położyć na wierzch czapeczkę z bitej śmietany.


Do mielenia kawy używaj młynków żarnowych, one najlepiej wydobywają smak kawy.

Jeżeli chcesz wzbogacić lub wzmocnić smak kawy - dodaj do niej cukier lub szczyptę soli.


Najlepiej podać w szklance
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation