Kuchnia

kuchnia

Latte


1 porcja (30ml) espresso lub 50ml mocnej kawy (np. mokka) MK Cafe Premium
Mleko o wysokiej zawartości tłuszczu
Syrop smakowy

Na dno szklanki wlewamy wybrany syrop smakowy. Następnie podgrzewamy i spieniamy mleko za pomocą specjalnego spieniacza do mleka. Wlewamy mleko powoli po łyżce tak, aby nie wymieszało się z syropem smakowym.

Do przygotowania kawy możemy użyć domowego ekspresu, albo kawiarki. Przed zakosztowaniem kawy, składniki należy wymieszać.

Latte macchiato podawaj w wysokich szklankach, aby pokazać jego trzy kolorowe warstwy.

Do napojów kawowych typu cappuccino, latte, najlepiej używaj mleka tłustego 3,2%.

Trójwarstwowe latte uzyskasz wlewając powoli gorącą kawę do spienionego mleka.


Najlepiej podać w szklance
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation